så här kommer ett recept på god mjölkfri vaniljkräm. vispgrädde hade lite kemikaliesmak så nästa gång gör jag nog 2 satser vaniljkräm istället. Lika så det rosa marsipan täcket köpte jag färdigt och det smakade jordgubb det rekommenderar jag inte. De gröna och vita var godare dessa gjorde vi som vanliga tårtor med grädde.
Du behöver tårtbotten , den gör man enklast själv tänk på mjölkfritt smör. flaskan innehåller sojavispgrädde.
50g vetemjöl
5 dl sojamjölk
1st vaniljstång
6 äggulor
Vispa äggulor och socker till ljust och luftigt fluff, vispa sedan ned mjölet.
Häll mjölken i en kastrull, dela och skrapa ur fröna i vaniljstången, lägg både för och stänger i mjölken och värm det, tag av från värmen och vispa i äggblandningen och koka upp under omrörning tills det blir en kräm, sila vanilj krämen och ställ i skål under gladpack för att svalna. Om den blev för tjock kan man späda med mjölk.....
vaniljkrämen är klar:)
en färdig Prinesstårta som är mjölkfri.
Så fina tårtor!
SvaraRadera